понеделник, 22 август 2016 г.

Съвети за здравето и добрата форма от Гуен и Николай

В какво се изразява здравето за нас? Дали е само това системите от организма ни да функционират правилно, или е въпрос и на външна естетика?

За да не задълбочаваме много в размисли и страсти, ще ви разкажем как двама любители на здравословния живот и хубавото тяло поддържат нормално тегло, перфектни извивки на торса си и по какъв начин запазват нормалното функциониране на вътрешните си органи.

Световноизвестната изпълнителка Гуен Стефани показва невероятното си тяло от 1997 досега. Тя е осмивана от много комедийни шоумени за това, че е възрастна и една от най-популярните груби шеги по неин адрес е, че тя е дъщерята на Мадона и бабата на поп дивите. Въпреки всички тези лоши коментари Гуен не се влияе и продължава да доказва на всички, че не възрастта определя младостта, а душата и добрия външен вид. Никой все още не може да повярва, че Гуен е 69 набор, защото през всичките години на своята кариера, Гуен блясва, не само с природния си талант да пее и танцува, а и със строгия си режим на хранене и тренировки. Тя винаги е давала съвети на свои приятели и почитатели за това как да започнат да тренират и как най-лесно да достигнат желания ефект от придобиване на секси тяло.


Ето как Гуен казва как трябва да почнем нашите тренировки:

Стъпка 1: Упражнение за ръце
4 начални стъпки
20 повторения

Вземете един комплект гири от по 5кг., седнете и разтворете краката си, така че те да са на една равнина с раменете ви. След това изпънете гърдите и бедрата си назад. После започнете да дигате гирите като наклоните леко тялото си напред и започнете движението от петите към брадичката ви. Започнете първо с едната гира, след което сменете ръцете. Повторете движението 20 пъти. След като сте готови с това, вземете и двете и пробвайте още 20 пъти да ги вдигнете, с двете ръце едновременно.

Стъпка 2: Упражнение за крака
3 начални стъпки
20 повторения

Вземете отново двете гири в двете си ръце. Изпънете хубаво тялото си и разтворете краката си, не много, така че прасците ви да са от външната страна, тоест двата крака да са в огледално положение. Започнете да клякате, първоначално по-бавно около 20 пъти, след което забързайте малко темпото и повторете още 20 пъти клякането.

Стъпка 3: Упражнение за корем

Вдигнете ръцете си нагоре, като те трябва да бъдат напълно изпънати. Свийте краката си един към друг и започнете да се навеждате надолу, без да свивате вашите колене. След като се наведете, изпънете тялото си отново нагоре и се опитайте да повторите упражнението 20 пъти, без да прекъсвате.




Тези съвети са за начинаещи. За да може вашето тяло да придобие тренинг, вие първо трябва да приложите тези стъпки. Но, разбира се, храненето е също от много голямо значение. Ако вашето тегло е над нормите, първо се подложете на диета, за да достигнете до килограми, нормални за ръста и възрастта ви. За да ги достигнете, обаче, спазвайте това ограничение, което Гуен съветва.

1) Започнете всяка сутрин да пиете чаша хладка вода, поне 250мл., на гладно. Може да сложите и резан лимон, той засилва отделянето на стомашни сокове.

2) Спрете всякакви храни, богати на липиди. Намалете въглехидратите и започнете да приемате повече млечни продукти. Те стимулират отделянето на токсините и мазнините от организма.

3) Хапвайте по-често, но по по-малко, за да засилите метаболизма на стомаха и червата си.

4) Никога не пийте течности, докато се храните. Те разреждат стомашните сокове, пък и натоварват стомаха ви.

5) Приемайте повече вода и чайове. Много важно е да пиете по 2 чаши зелен чай, най-малко, и още две - Билков или чай от Мента, Маточина, или Мащерка + Лайка.

6) Консумирайте повече риба, орехи, моркови и ябълки, Те засищат организма ви и в същия момент не натоварват тялото ви с мазнини.

Гуен споделя също, че е много важно човек да танцува. Танците помагат изключително много, не само за отслабването, а и за поддържането в добра форма. Ако имате време танцувайте, дори и вкъщи, без значение от музиката и вида танци. Когато човек танцува изгаря много калории и раздвижва всички мускули на тялото.

Освен Гуен има още един човек, който обича добрия външен вид и здравословния начин на живот. Това е българинът Николай Чолаков - наш фитнес модел и инструктор. Той споделя пред нас как човек може да придобие желаната форма, както и за това как той е придобил перфектното си тяло. НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НИКОЛАЙ И НЕГОВАТА КАРИЕРА С ИНТЕРВЮТО НИ! -- INTERVIEW


TRANSLATE

© 2014-2024 ZNAM BULGARIA. Предоставено от Blogger.