понеделник, 22 август 2016 г.

Николай Чолаков | Интервю

Николай Чолаков е професионален фитнес треньор и модел. Той е любител на здравословния начин на живот и тренира още от тийнейджър. Става модел за много известни марки бельо, а през Октомври 2015 става и лице на корицата на списание MEN'S HEALTH България. Ники работи усилено, за да постигне това, което днес е налице. Той споделя пред ЗНАМ как е стартирал професионалния си живот и как поддържа фигурата си. Прочетете и се насладете на интервюто ни с него!

1) През коя година започна да се изявяваш като фитнес модел?
- Първата ми изява като фитнес модел беше в Холандия, в началото на 2011г.. Оттогава започнаха и ангажиментите ми извън страната. Снимал съм за доста марки за бельо.

2) Как реши да станеш фитнес инструктор? Трудно ли е да работиш в тази сфера?
- Що се отнася до въпроса как реших да стана фитнес инструктор, ще Ви отговоря по следния начин: не съм имал намерение да стана фитнес инструктор, но в продължение на 10 години, всеки ден тренировки, аз видях в себе си голям потенциал в това да помагам на хората да развият своето тяло и, разбира се, своя ум. За това дали е трудно да работиш в тази сфера, бих казал следното: не намирам трудност, защото аз съм доста вярващ човек в Бога, в себе си, в моите качества, това за мен е моят начин на живот и аз го обичам.

3) Кое е първото нещо, което човек трябва да си постави като цел, за да постигне накрая желания ефект от оформено и здраво тяло?
- Нещото, което човек трябва да си постави като цел, е това да знае къде отива в тази сфера, какво изисква от себе си в тази посока като резултат, да е наясно с тази своя представа за тяло, и не само, с това той ще постигне желания ефект.

4) Каква диета трябва да предприеме един човек, който желае да се сдобие с ново, по-хубаво, тяло?
- Всеки един човек задължително трябва да се консултира със своя лекар за вътрешното си здравословно състояние, за да е наясно той и неговият инструктор какви мерки трябва да предприемат. Смятам, че това е много важно при всеки един начинаещ, а и не само.

5) Имало ли е момент, който да те накара да забравиш за фитнеса?
- Със смях Ви отговарям на този въпрос, че няма такова нещо, което да ме спре. Само Господ може да ме спре да забравя за фитнеса.

6) Като фитнес модел и треньор, би ли ни споделил кое от двете ти задължения ти се струва по-трудно? Да се снимаш за фотосесии или да тренираш хора?
- Тук ще отговоря по следния начин: аз смятам, че това да работиш с хора, да помагаш на хора е изключително отговорна задача, в която се изискват много усилия, не само физически, но и психически, същото се отнася и за фотосесиите. Ще посъветвам читателите Ви да се борят, да гонят целите си и да не се отказват лесно.

7) Имало ли е период, в който да не тренираш? Губи ли се ефектът от предишните тренировки, ако човек спре да ги практикува за определено време?
- Човек не е хубаво да се отпуска в абсолютно нищо, с което се е захванал. Ако се отказва толкова лесно, по-добре да не се захваща изобщо. Всичко изисква голяма доза постоянство, много труд и силна воля.

Photo Gallery by QuickGallery.com


Любителски въпроси:

1) Кои са любимите ти ястия и напитки?
- Пилешко филе, всякакви видове салати, яйца, извара, цитрусови плодове.

2) Най-любимото ти хоби е?
- Обожавам да обикалям из целия свят, това според мен е най-хубавото нещо в живота на всеки човек.

3) Какъв жанр музика слушаш?
- Американски рап.

4) Колко часа на ден прекарваш в залата?
- Цял ден. (смея се)

5) Кои упражнения са ти най-любими?
- Упражненията за гърди и корем, то си личи. (смея се)

Последвайте Николай в социалните мрежи:
Instagram - @niki.cholakov_official
Facebook - @NikolayCholakov.FanPage



TRANSLATE

© 2014-2024 ZNAM BULGARIA. Предоставено от Blogger.