петък, 19 август 2016 г.

Летните дни трябва да се съчетават с кафе, а защо не и с Bug Coffee? | Полезни свойства

Редицата полезни свойства, които кафените зърна притежават, са една малка част от това кафето да се превърне в любима напитка за всички хора. Чудотворното му действие за повдигане на настроението и вкусът, носещ наслада за вкусовите ни рецептори, изпращат напитката в челната тройка на най-предпочитани питиета.

Днес ще се върнем назад във времето, за да си припомним какво сме учили за кафето и за да усъвършенстваме знанията си за него, ще ви кажем още няколко полезни свойства, които притежава. Чашата ни от 90-те години на миналия век обожава кафето Бъг. Макар и навсякъде да се повтаря, че вкусът се гради с времето, ние вече се убедихме, че това не е точно така. И все пак нека не се връщаме чак през 90-те години. Нека припомним това, което ви разказахме през януари, тази година.

За сетен път Бъг успя да се докаже като добро кафе. Екипът на фирмата продължава да работи още по-усърдно, за да удовлетвори интереса на своите клиенти. Вкусът е доста специфичен и много приятен. В ежедневието ни, сякаш, сме свикнали с еднотипния вкус на популярните марки. Защо, обаче, да не изпробваме нещо ново? ЗНАМ Ви препоръчва Бъг, защото то успя да се докаже пред нас със страхотен вкус и уникална презентация. Бутиково кафе не се среща често, още по-малко изпечено и пакетирано в България.


Нека продължим с част от полезните свойства на кафето, които все още не сме ви споменавали.

КАФЕТО Е ПОЛЕЗНО ЗА КОЖАТА
През лятото е препоръчително да пием по-често и в по-голямо количество кафе. Кофеинът в него понижава риска от рак на кожата. Той прави кожата ни мека и гладка, без да я омазнява допълнително. Препоръчва се и при хора, на които е поставена диагнозата Рак на кожата, защото то ще е в плюс за лечението на проблема.

КАФЕТО Е ПОЛЕЗНО ПРИ МУСКУЛНА ТРЕСКА
Когато сме тренирали прекалено много, чувстваме умора в мускулите, тъй познатата ни Мускулна треска. Ако преди и след тренирането на тялото ни изпием чаша-две кафе, рискът от появяване на специфичната болка намалява драстично. В много от случаите дори е по-ефикасно и от аспирина.

КАФЕТО Е ПОЛЕЗНО ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА СЪРДЕЧНОСЪДОВИ БОЛЕСТИ
Много хора се притесняват да пият кафе, защото то ще повдигне кръвното им налягане. Да, това е истина, но за сметка, обаче, на този риск, кафето ни предпазва от Сърдечносъдови заболявания. Ако приемаме по 3-4 чаши дневно кафе, шансът да имаме подобно заболяване е много малък. Съставките му регулират кръвообращението и поддържат нормалното състояние и големина на сърдечните съдове.



TRANSLATE

© 2014-2024 ZNAM BULGARIA. Предоставено от Blogger.