четвъртък, 3 март 2016 г.

Цветислав Андреев: Фен интервю относно Лейди Гага

1) С какво те впечатли Лейди Гага? Има ли смисъл нейната музика за теб, или просто я харесваш, защото умее да прави хитове?
  - Да ме е впечатлила, хм. Не, поне не и визуално. Всъщност, когато за пръв път чух музиката на Лейди Гага, дори не знаех коя е. Беше лятото на 2009 година, в последните дни от училище. Не съм изпъквал, като "мъжко момче", често бях обект на подигравки. Първата песен на Гага, която леля ми ми прехвърли, чрез bluetooth беше- Just Dance. Имах специална връзка с тази песен. Moже би все още имам. Когато се чувствах слаб, нямах никого, обикновено в часовете по физкултура- се затварях в "учителската тоалетна" и слувах JD . Използвах интернет рядко, за останалите песни научих от радиото. Вечер излизах на разходки с майка ми, защото приятели.. просто нямах и редовно засичах Poker Face- не знаех, чия е, всъщност доста време мислех, че е "Руска Рулетка" на Rihanna. Друг момент, който е останал в съзнанието ми е изключително бавният ми интернет, когато излезе видеото на Alejandro. Исках да го гледам, а просто.. не ставаше. Дали има смисъл музиката й за мен? След всичко споменато по-горе, смятам, че въпросът се явява излишен. Относно хитове, не смятам, че това е показатлено. Не съм и напълно съгласен, че умее да прави хитове. Скандали- да, но хитове? Нека не забравяме, че последният такъв е от 2011, а и е обгърнат от скандал- песента не е изцяло на Гага. Влиянието на друга поп икона- самата кралица- Мадона е повече от явно, което от своя страна, поне за мен- прави песента ОЩЕ по-чудесна. Не смятам, е Гага има силата да прави хитове. Музиката й не е за всеки.

2) Кой от 4-те албума на Гага ти е най-любим? Защо?
  - ARTPOP! Да, Определено е АРТПОП. Идеята на албумът, идеята на.. самата ера, която Гага създава се доближава много до собствената ми идея за живот. "Live for what you create and die protecting it". Не зная до колко ще може да ме разберете правилно, но идеята за "Успеха в провала" е нещо, което ясно виждам в АРТПОП. А именно- неизпълнените очаквания, отменените видеа, целият псевдо-артистичен хаос около албумът- това го прави едно уникално преживяване. Защо? Защото щом музиката започне, щом чуеш първите секунди от Aura, продължиш през VENUS, G.U.Y. .. стигнеш до сърцето, а именно песента озaглавена ARTPOP и продължиш пътешествието си докрай.. единственото, което остава е времето за аплодисментите ти. Всички скандали са умело скрити, единственото което чуваш е силен бийт, потапяш се в друго измерение и оживяваш в света на АРТПОП. ( Този в главата ти, не в проваленото приложение.. smile emoticon :) J

3) Кои са 3-те ти най-любими видео клипове на Лейди Гага?
  - Както споменах и в първия ми отговор- Алехандро. Алехандро бе първото видео, което гледах. И все още помня как зареждаше.. със скоростта на охлюв, като чувствам, че обиждам горкото животно, сравнявайки го със скоростта на интернета ми, по онова време. Следващото любимо мое видео е Marry The Night, а последното, но не и на последно място е G.U.Y.. Замисълът зад трите е достатъчно дълбок, също и доста личен- за мен. Не бих могъл да кажа защо, нали знаете... понякога просто го чувствате- и не знаете защо е така.

4) Какво мислиш, че ще бъде добре Гага да направи?
  - Предполагам, би било добре да вземе обещанията си по - сериозно. Също и да се погрижи за външния си вид. Не разбирам цялата запуснатост, последвани от рязко отслабване, филъри, ботокс и т.н Това което ще кажа, определено е в противоречие, но предпочитам да съм обективен. Нещо като мото ми е. Не може да твърдиш, че си "роден по този начин", а всеки ден да се опитваш да го промениш. Успешно или не. Щом се чувства добре по-пълна, то това за мен не е проблем. Не смятам, че за когото и да е било е проблем. Порблем идва в момента, когато каже колко добре се чувства така и след това започне отново да отслабва и променя външния си вид. Да, тялото е нейно, да тя има право да прави каквото пожелае, примерът не е правилен.

5) Когато гледаш някой клип на Гага или слушаш нейна песен, иска ли ти се да си на нейното място? Какво предпочиташ по-екстравагантен стил или по-обичаен?
  - Не, не смятам. Поне не съм се замислял. Аз съм себе си, ГАГА Е ГАГА, не желая да съм на нейно място. Всеки е много индивидуален, заради това сме "личности". Може да споделяме общи идеали, но не сме едно цяло. Отосно стилът, нека да е Гага- нещо, което само тя може. Не е екстравагантно, не е и типично за обикновените хора, то е ГАГА.

6) Какво не харесваш в Лейди Гага?
  - Отговорът се крие в четвъртият въпрос. Не бих искал да се повтарям.

7) Би ли искал да видиш Гага като жури на X-Factor или The Voice?
  - Не смятам, че Гага притежава нужните качества, за да съди хора в подобен формат. Имаме пример със СОУТД, където виждаме сълзите й непрекъснато. Не смятам, че Гага може да бъде обективна към останалите участници. Не от музикална гледна точка, а от чисто човешка.

8) Коя песен смяташ, че е трябвало да има клип?
  - Да продължавам ли?

9) Кой от стиловете на Гага ти допада най-много? По-ритмични песни, каквито са Poker Face, Applause, Love Game etc. или по-бавните като The Edge Of Glory, You and I, Alejandro, Paparazzi etc.?
  - Харесвам повечето музика, бих казал, че определено съм фен на джаз песните й, но ЕДМ и по-бавните й тракове, също не отстъпват.

10) Ако можеше да се свържеш с Гага и да й зададеш няколко въпроса, какви биха били те?
  - "Каква е любимата ти черта в Мадона?"



TRANSLATE

© 2014-2024 ZNAM BULGARIA. Предоставено от Blogger.