Адриански • Интервю

ASMR в България набира голяма популярност, а новите български ASMR артисти скоростно нарастват. Едно от най-новите попълнения в тази общност е Адриан Стефанов, познат на своите последователи като Adrianski. 

Адриански е на 20 години, живее във Варна и от няколко месеца насам се изявява като ASMR артист. Бързо набира популярност в тази среда, а наред с тази му дарба, Адриан споделя пред нас и за други свои интереси и идеи. Всестранните му таланти са познати на приятелите му от дълго време, но от скоро те станаха известни и на обществото. В интервюто ни с Адриан може да се запознаете по-добре с него и да научите за следващите му стъпки на развитие в ASMR областта, и не само!
Photo credit: Adrianski

1) От няколко месеца започна да правиш ASMR съдържание и вече имаш една голяма аудитория, която се възхищава на творчестовто ти! Кажи ни от колко време ти влияе тази сфера и кога за първи път направи опит в нея?
- Понякога се изненадвам от факта, че съм фен на ASMR от толкова много време - 6 години... Тогава още беше табу за общата публика. Открих ASMR-a на късмет и беше невероятно събитие, защото ми влияе много позитивно и ми е помагало в трудни периоди.
 За първи път опитах сам да допринеса на общността преди 3 месеца - отново на "късмет". Въобще не бях планирал да ставам youtuber, а просто ми се стори като спонтанна идея и го направих още на следващия ден. Ако трябва да съм честен, взимам повечето си решения така, хах.

2) Кой ASMR тригър на теб ти действа най-добре, кой е най-лесно да се прави и кой тригър твоите абонати искат най-много да слушат и гледат?
- Лично за мен шепненето на чувствителен микрофон е много въздействащо, но любимите ми тригъри включват чесане на микрофон, масаж на ушите, визуални тригъри и по-нестандартни тригъри - падам си по малките моменти във видеата, които не са планирани и някакъв звука се ражда от невнимание.
 Най-лесният тригър трябва да е тапингът (потропването). Бих казал шепненето, но при него трябва да сме доста внимателни - особено, ако микрофонът е чувствителен. Не мога да кажа, че съм експерт още, но любимият тригър на зрителите ми е точно шепненето.
 Забелязвам, че повечето хора не гледат видеата ми заради звуците, които издавам (въпреки че е централната част на канала ми), но и заради мен като личност. Радвам се, че това е така, защото според статистиките ми, голяма част от тях са млади момчета, а бих искал да бъда добър пример за хора като тях, защото има много по-лоши влияния в момента.

3) Ти си артистична личност. Разбрахме, че се занимаваш и с музика. Би ли ни споделил повече за това от колко време се изявяваш като музикант и певец?
- Музиката е много важна част от живота ми от около 5 години. Започнах с акустична китара и бързо смених на бас китара. Винаги съм обичал да пея, но не мога да кажа, че съм много добър. Свирил съм в няколко групи и съм имал изпълнения на живо - няма чувство като това на сцената.
 Също така продуцирам и пиша музика, но напоследък, за нещастие, нямам достатъчно време да го правя. Надявам се, че като успея да автоматизирам някои мои проекти, ще мога да се върна към това.

4) Какъв е стилът музика, който най-много харесваш и в който би желал да твориш в бъдеще?
- Бях въведен по-сериозно в музиката с метъл и рок, но в момента слушам доста разнообразна музика. Нямам специфичен любим стил - харесвам изпълнители като Grimes, Joanna Newsom, The Dear Hunter и много други и взимам вдъхновение от всички, но като творя - творя мой стил - съвкупност от всичко. Нещо като тъмен хип-хоп с пост-рок и фолк елементи.

5) Мислиш ли, че през последните години ASMR общността нарастна, но заедно с това тази индустрия започна да се изтърква? Смяташ ли, че скоро е възможно повечето хора, слушащи ASMR, да придобият резистентност към успокояващото действие на метода?
- Не мисля, че ще се изтърка. Лично аз съм... леко пристрастен към АСМР. Не мисля, че може да дойде момент, в който човек
да не усеща нищо от него. Не го слушам за самото чувство на АСМР, а за успокоение и страст към занаята.
 Също така хората постоянно намират нови начини да правят АСМР-а нещо прогресивно и мисля, че е едно от позитивните неща от които светът има нужда - дори и повечето хора да не споделят, че го слушат/гледат. А може би силата му е в това, че е толкова лично нещо.

6) Как искаш в бъдеще талантът ти да се развива? Къде, образно казано, искаш сърцето ти да живее - в музиката или в ASMR?
- Не съм човек, който бива определян от едно занятие, идея или талант. Харесвам да правя това, което ме удовлетворява в момента.
 Музиката винаги ще е част от живота ми, но в този момент ASMR е нещо, което искам да бутам, защото е по-директно свързан с целите ми.

7) Ще споделиш ли малко повече с нас за личния си живот? Къде мислиш да учиш през есента и освен творческите насоки, към които си тръгнал, има ли и друга професия, която искаш да следваш и упражняваш?
- Пропуснах да уча 1 година и ще пропусна поне още една. Засега не виждам себе като академик, но не съм го изключил като идея.
 Много скоро ще започна да предавам на живо (да стриймвам) в twitch.tv, за което се вълнувам много.
 Като "професия" искам да възприемам един бизнес, който създадох на скоро. Няма да споделя много за него, но това е друг важен аспект от живота ми в момента. Имам и още един голям проект, който в момента е на пауза, поради горепосочените неща.

8) Кой през годините за теб е бил най-голямото ти вдъхновение, упора и подкрепа?
- Приятелите ми.

9) С кои ASMR артисти би желал да направиш колаборация и на какъв тип видео би ти било интересно да наблегнете?
- За сега нямам такива планове и не се чувствам готов за колаборация, поради причината, че не съм уверен в оборудването, с което разполагам. Но естествено,  бих учавствал в колаборация с Xeni ASMR, Maybe ASMR или Magen ASMR. Уважам ги много като създатели и със сигурност полагат много повече труд от мен и ме вдъхновяват. Бих искал скоро да мога да отделям времето, което се изисква, за да постигам качеството на видеата на Xeni.

10) Твоята котка също стана популярна за твоите абонати и последователи! От колко време тя е член на твоето семейство и кои животни, освен котките, са ти любими?
- Тими изпраща поздрави! Той е на 16 години и го имаме от толкова време. Котките са ми любимите животни, но винаги съм искал и видра.
Photo credit: Adrianski

Любителски въпроси:

1) Кое е любимото ти хоби?
- Гледане на стари филми.

2) Кое е любимото ти ястие и напитка?
- Пас.

3) Би ли споделил коя черта в характера си харесваш най-много и коя най-малко?
- Харесвам, че съм страстен и отдаден. Не харесвам, че очаквам и другите да са такива.

4) Кое видео, измежду всичките ти до момента, най-бързо е достигнало зрителски гледания?
- Първото ми видео е значително по-гледано от останалите ми и има почти 7000 гледания, но най-бързо набралото популярност е това, което направих с близката ми приятелка Бианка. Мисля, че няма нужда да обяснявам защо, хахах...

TRANSLATE

© 2014-2024 ZNAM BULGARIA. Предоставено от Blogger.