събота, 24 февруари 2018 г.

Кой помни? №25 | Малката русалка

Принцесите са класика в Дисни продукциите. Определено всички Дисни принцеси дават пример на малките момиченца, които ги обожават. Една от принцесите е Ариел - малката русалка.

"Малката русалка" е анимационен филм на Дисни от 1989г. Премиерата на детския филм е на 17 ноември, като бюджетът е 40 милиона долара. Приходите от анимацията са над 211 милиона щатски долара, а още в началото на 1990 година анимацията е обявена за най-голям рекорд по продажба на билети за анимация. Няколко години след това рекордът се подобрява от "Красавицата и звярът" и "Цар Лъв".

Червенокосата русалка Ариел живее в невероятния свят на океана. Въпреки че има всичко, а гласът й е най-красив в цялото царство, Ариел усеща липса в живота си. Тази липса е породена от интересът й към непознатия за нея свят - светът на хората. След като любопитството на принцесата я отвежда на брега, тя среща принц Ерик, към когото започва да изпитва силни чувства. Ариел претърпява редица от сложни ситуации, като една от най-запомнящите се е превръщането й в човек, което за Ариел е сбъдната мечта...

Анимацията крие в себе си чувствени емоции и важни послания. Оригиналната история на Ханс Кристиян Андерсен е променена от Дисни, но от страна на критиката всичките промени са приети като положителни. Препоръчваме на всеки, който не е гледал "Малката русалка" или е забравил някоя сцена, непременно да изгледа анимацията. 

Photo credit: https://www.empireonline.com/movies/little-mermaid/review/

TRANSLATE

© 2014-2024 ZNAM BULGARIA. Предоставено от Blogger.