понеделник, 28 ноември 2016 г.

Вълците са готови да захапят купите през 2017 - Plovdiv Wolves

Нека избягаме за момент от обикновеното ежедневие и се фокусираме върху един нов свят, изпълнен с бурни емоции, запомнящи се моменти и отборен дух, запечатани в изкуството на единствения по рода си американски футбол. Забележителният спорт разтърсва целия свят с твърдата игра и завоевателските екипи, но до колко ли той е познат на българското общество? 


Пловдивските вълци стартират своята кариера през 2012 година, когато трима младежи, започващи образованието си в Медицински университет - Пловдив, решават да осъществят желанието си да играят американски футбол. Мирослав Трампов, Никола Ковачев и Стефан Павлов са инициаторите на идеята за отбор по американски футбол в гр. Пловдив и до ден днешен те са капитани на отбора на Пловдивските вълци (Plovdiv Wolves). Началото за момчетата е трудно, защото желаещите да се включат в отбора не са много, но за радост на спорта, през април 2014 година Plovdiv Wolves получават лиценз и официално сформират отбора си. Днес, 2 години и половина по-късно, Вълците се радват на многократни участия в турнири, носещи им победи. Отборът претърпява няколко трудни момента. Техните първоначални треньори - Даниел Артър и Брет МакАппин се налага да напуснат отбора, а Пловдивските вълци трябва да се справят сами. Малко по-късно обаче се появява италианецът Вики Вики, който решава да инвестира средства в отбора и да поеме треньорския пост. Сега отборът се спонсорира от треньора им - Вики Вики, както и от Avantgarde Fitness.

Повечето хора са запознати с вида на играчите по американски футбол, но малцина знаят за структурата на отбора. "В момента целият отбор се разделя на три части - защита, нападение и специален отбор, като във всяка една има по 8 участници. В момента се решават въпроси, относно формата на флаг-футбола, а именно преминаване от отбори с по 8 играчи към отбори с по 5 такива." - споделя Мирослав пред ЗНАМ.

"Професионалният американски футбол е като ядрена война. Тук няма победители, а само оцелели." - казва Боб Хоуп, говорейки за любимия си спорт. Как обаче американският футбол прави играчите победители? Този спорт дава поле за изява на хора от различни възрасти и с различни физически възможности. Въпреки това е доста рискован. На всеки мач задължително присъства медицинско лице, което да отдаде първа помощ на пострадал по време на игра, ако се наложи. Всички играчи в този спорт забравят за опасността и се отдават на играта и удоволствието от нея. Това е рискът на спортистите!

Plovdiv Wolves дават възможност на всеки, имащ интерес към спорта, да се включи в техния отбор, което е прекрасна възможност за откриването на нови спортни таланти. Всеки, за да стане част от отбора, трябва да премине през определен норматив от упражнения, които да утвърдят възможностите му.

Тепърва предстои на Plovdiv Wolves да получават покани за участия в турнирите през 2017 година. Засега е сигурно участието им на шампионата на БФАФ - Българска федерация по американски футбол, на който Вълците ще се раздадат докрай, за да защитят титлата си на силен отбор. Тръпката от играта прави волята и желанието на момчетата още по-силни. Гордост е чувството да бъдеш сигурен в уменията си и да ги доказваш с всяка своя проява. Определено момчетата от отбора на Пловдивските вълци притежават това качество и в целите си да се забавляват, постигайки огромни успехи и осъществени мечти, те се утвърждават като личности както на терена, така и извън него. Всестранно развиващите се момчета доказват, не просто таланта и амбицията си за игра, а и възможността да бъдат победители сами пред себе си, което мигновено ги прави победители и сред хората. И тук идва моментът, в който думите на Хоуп губят значение, защото играта на площадката може да бъде като ядрена война, но извън нея се намира една мирна вселена, изпълнена с победители, даващи живот на спортното изкуство, наречено американски футбол.

TRANSLATE

© 2014-2024 ZNAM BULGARIA. Предоставено от Blogger.