понеделник, 27 юни 2016 г.

Кой помни? №16

Връщайки се в годините от миналия век, светът може да се похвали с много открития, както и с развитието на телевизионната култура. Анимацията се появява като жанр, с който малки и големи се забавляват. През 1968 на 14 септември се появява първият епизод на анимацията "WACKY RACES" ("ЛУДА НАДПРЕВАРА" ИЛИ ОЩЕ "ЩУРА НАДПРЕВАРА"), стартирана в ефира на CBS. Детското шоу продължава да се излъчва до 4 януари 1969 година. През 1995 година то става част от ефира на Cartoon Network и се превръща в оригинална анимация. А през 2002 то се присъединява и към ефира на телевизията-сестра на CN - Boomerang, където също става най-любима оригинална анимация.


Дастърли, Матлей с колата си 00 се опитват да спечелят състезанията с измама, които всяка седмица са на различни места из света. Останалите 10 автомобила са също с емблематични герои като Пенелъпи Питстоп, Ред Мак, Бъз Уагън и други. Детското се характеризира със забава и изключителен хумор.



Вижте фрагмент от епизод на детското и се посмейте, защото детето в нас никога не трябва да умира, пък и смехът е здраве!


TRANSLATE

© 2014-2024 ZNAM BULGARIA. Предоставено от Blogger.